Començant amb Twitter

Què és twitter?
Una amiga em va demanar per a què utilitze Twitter i quines diferències hi ha amb Facebook i vaig escriure unes línies sobre això:

Twitter, al principi costa un poc pillar-lo, però al final li agafes el tranquillo. És una xarxa social més, encara que una miqueta diferent a Facebook. Jo úse el Facebook més per a la família, els amics, coses més personals. El twitter el faig servir més per la feina que per a coses personals. Per a mi és com una forma de compartir i trobar material educatiu. Twitter comença a donar fruits a mitjà o llarg termini. A Twitter és tot públic (o més públic que a Facebook). 

1r cal familiaritzar-se: usuaris (comencen per @), etiquetes (comencen per #), mencions, retwitts, respostes, missatges directes, llistes, etc. Allà tot és molt telegràfic (com aquest escrit). 
També convé saber que és un acortator de url (encara Twitter ja fa això ell solet).

2n caldria començar a seguir gent i crear-te les teues llistes. També molts et seguiran i veuran els teus tuits (potser no els vegen perquè seguixen a molts), Twitter és bastant més immediat que Facebook. 

3r es pot buscar un programa que mostre els twitts per columnes (tipus Seesmic o TweetDeck)

Us deixe alguns enllaços:

Manual para sobrevivir a los primeros días en Twitter. Un article curt per començar amb Twitter
PLE y buen uso de Twitter, en 5 minutos. Un altre article que relaciona Twitter amb la formació del professorat.
Manual de Twitter de Antonio Garrido. Molt complet i aclaridor, recomane molt la seua lectura.
Las 10 fases del usuario de Twitter. Article divertit per a llegir quan porteu un temps en Twitter.

Generació de materials per a Tecnologia amb Inkscape

Dissabte passat vaig intervenir de manera curta i modesta al 2n Congrés d'Educació Tecnolòtica CEDUTEC12. Us deixe un resum de la ponència, la gravació que es va realitzar gràcies a l'empresa Microlog, colaboradora del congrés i amb la qual hem establert una bona relació i

 us deixe també l'enllaç a la presentació que vaig utilitzar per a la ponència.

Seguidors

Tàfol's shared items in Google Reader