Com fer que un recordatori de Google Calendar es publique automàticament com una entrada a Blogger

Açò ens pot servir als Blogfessors, per exemple, per a poder ficar dates d'examens a un calendari de Google i després que aparega al nostre blog un recordatori de l'examen uns dies abans. per a fer açò necessitarem tres serveis de Google:

Primer hem de tindre activada a Blogger l'opció de poder publicar entrades a través de correu electrònic. Això es fa de la següent manera:
  1. Aneu a la consola de Blogger i allí feu clic en "Gestionar: _, configuració, _"
  2. Feu clic en "correu electrònic" i ompliu l'espai "Mail-to-Blogger" (recordeu que aquesta adreça no l'ha de saber ningú, si no qualsevol ens podria afegir entrades al Blog.
  3. Activeu la casella "Publicar", ja que pel contrari es crearà l'entrada com un esborrany.
  4. Cliqueu en "Desar preferències".
En segon lloc hem de crear un filtre en el nostre compte de gmail:
  1. Aneu a Gmail i feu clic en "configuració" (en la part superior a la dreta), després en "filtres" i després en "crea un nou filtre".
  2. Escolliu els següents criteris de cerca: en el camp "De:" afegiu "calendar-notification@google.com" (sense les cometes); en el camp "Assumpte:" afegiu "alumnes:" (sense les cometes); després cliqueu en "Pas següent>>".
  3. A continuació, decidiu què voleu fer amb els missatges que complisquen els criteris de cerca que heu indicat així: Seleccioneu les caselles "Omet la safata d'entrada", "Aplica l'etiqueta: recordatori" i "Reenvia-ho a: adreça@blogger.com". Les dues primeres caselles són opcionals però ajuden a organitzar el correu, l'única imprescindible és la tercera on posarem l'adreça de correu que hem configurat a "Mail-to-Blogger" (pas 2 del primer apartat).
  4. Cliqueu a "Actualitza el filtre".
Per acabar, només haurem de crear un esdeveniment al calendari de Google amb la informació sobre l'examen i configurar un recordatori per a uns dies abans de la següent manera:
  1. Entreu a Google Calendar i feu clic al dia i hora de l'examen i després polseu en "Editar detalles del evento".
  2. Ompliu les dades de l'examen (recordeu que per a que es publique a Blogger heu de afegir "alumnes:" en el camp "Qué:"), en l'apartat "Opciones" afegiu un recordatori per correu electrònic una setmana abans i després feu clic a "Guardar(S)".
Nota: El filtre de Gmail hem de configurar-lo al compte de correu que estiga associat al calendari, ja que Google Calendar envia els recordatoris dels esdeveniments al nostre compte Gmail i això no es pot canviar.

Si jo no m'he enganyat en l'explicació i hem seguit bé els passos fins aquí tindrem que una setmana abans del dia de l'esdeveniment programat: Voila!

El nostre recordatori s'ha publicat al Blog.

1 comentari:

Sergio Mestre ha dit...

¿Es posible que ya no estén disponibles los filtros en google calendar? No los encuentro

Seguidors

Tàfol's shared items in Google Reader