Google Transit. Planifica rutes en transport públic

Hola,
acabe de descobrir una ferramenta de Google Maps que em sembla genial per a planificar rutes per Vàlencia i l'àrea metropolitana. Funciona de la següent manera:
  1. Entres en Google Maps.
  2. Busques València
  3. Cliques en "Com s'hi va"
  4. Escrius un punt de eixida i un de destí
  5. En el desplegable tries "En transport públic" i
  6. Polses "enter"
Us pose també la notícia on l'he trobat


Des d'aquesta setmana, els ciutadans i visitants de l'àrea de València tenen una nova eina per trobar les millors rutes de transport públic per desplaçar-se. Google Transit, una aplicació integrada inicialment des de l'octubre de 2007 al servidor de mapes del cercador californià, s'ha activat a València. Transit permet als usuaris de saber quines opcions de transport públic hi ha d'un origen a una destinació, amb horaris, rutes i empreses prestadores del servei, i fins i tot temps aproximat del desplaçament.

En la iniciativa, que també es pot consultar al mòbil, Google ha treballat conjuntament amb l'Agència Valenciana de Mobilitat Metropolitana, l'Empresa Municipal de Transports de València i Metro València.

Google Transit

El servei Google Transit es va començar a conceptualitzar a Google el desembre de 2005, però no va ser fins el 3 d'octubre de 2007 quan va sortir del laboratori del cercador i es va integrar al seu servidor de mapes, amb una primera ciutat: Portland (Oregon, EUA). Dos anys i mig després, la llista de ciutats cobertes per Google Transit s'ha eixamplat enormement, amb centenars de ciutats dels EUA i el Canadà, l'Àsia, l'Àfrica, Austràlia i Europa.

Barcelona, sense Google Transit, sí que disposa d'una eina semblant a través del portal de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB): s'hi poden consultar rutes i recorreguts amb els serveis de metro i autobús.

Seguidors

Tàfol's shared items in Google Reader