Descarrega vídeos d'À punt media amb Firefox Quantum sense instal·lar cap complement.

Amb la aparició de Firefox 57, la versió anomenada Quantum, un dels meus complements favorits ha deixat de funcionar, al menys com funcionava abans. Es tracta del DownloadHelper, un complement que detecta i descarrega vídeos de quasi qualsevol web.

L'altre dia volia descarregar uns vídeos de la nova web https://www.apuntmedia.es/ la qual, tot siga dit, facilita per a alguns dels seus vídeos, l'enllaç de baixada, però no per a tots. Aquí és on entrava el paper del complement DownloadHelper, ja que detectava els vídeos i m'oferia la possibilitat de descarregar-los, però amb la nova versió del nevegador, la cosa ha canviat. El complement em demana instal·lar una aplicació extra per descarregar el vídeo i jo no em refie.

Per sort, buscant, buscant, vaig trobar la solució. Es tracta d'obrir la consola que porta el Firefox per a desenvolupadors web, allà hi ha molta informació de cada pàgina (un món, la veritat).

Per a descarregar el vídeo que estava veient en línea el que he fet és:​
  1. Obrir el menú de Firefox ①, punxar en "desenvolupador web" ② i després en "consola web" ③ (s'arriba al mateix lloc amb la drecera Ctrl+May+K). S'obri una zona amb una espècie de terminal. S'ha d'investigar un poc però amb paciència i una canya, es pot trobar l'enllaç de baixada. En el cas del vídeo que jo volia estava on posa "Show video data:" i "Object";
  2. Fer clic en la fletxeta al costat de "Object"④. Es despleguen com tres apartats més "Entry", "Player" i "__proto__";
  3. Desplegar (clic en la fletxeta) "Entry" ⑤ i;
  4. Fer clic en l'enllaç del costat de "downloadURL" ⑥. Es descarregarà directament l'arxiu de vídeo.

Molt útil, la veritat.
1 comentari:

David ha dit...

Este sistema segueix funcionant? Quan intente entrar en el Firefox 64, que és l'actulaitzat m'ix en la consola tota una llista d'errades i res que s'assemble al què dius al post.

Gràcies!!!!

Seguidors

Tàfol's shared items in Google Reader